Egyesületünk 2002-ben alakult, 27 fővel, Gyergyák László elnök vezetésével és Letenye Város Önkormányzatának támogatásával.
A szervezők - akik a polgárőrségnek ma is aktív tagjai - fontosnak tartották Letenye város és környéke közbiztonságának erősítését. E fontos és felelősségteljes feladathoz megbízható és fegyelmezett személyek hozzáállására van szükség, ezért ma barátaink, legközelebbi ismerőseink az egyesület tagjai. Letenye közigazgatási területén és a környező zártkertekben ma már 36 fővel látjuk el a szolgálatokat.

"A Te Barátod az Én Barátom is" elv alapján szervezzük a jövőben is a polgárőrség tagjait. Aki ezt vállalja, plusz feladatot vállal, s ezt a településért, a lakosság biztonságáért teszi.

"Hogy kik vagyunk? Szeretnél közénk tartozni? Érdeklődj! És ne felejtsd: ha közénk tartozol, munkád szükséges és hasznos lesz, egyúttal biztonságot jelentesz mások számára is." A segítségre akkor is számítunk, ha sokan nem is tudnak tagjaink sorába lépni. Munkánkat akkor is segítik, ha együttműködnek velünk, ha támogatnak bennünket.

Egyesületünk támogatásokból, valamint pályázati úton elnyert összegekből tartja fenn magát. Ezekből a pénzekből próbáljuk meg fejleszteni eszközeinket, karbantartani a szolgálati személygépkocsit, valamint "felöltöztetni" tagjainkat a Polgárőr törvény által előírt formaruhával.

bohusferenc@gmail.com